"Олімпійський" в Києві 100% прийматиме фінал Ліги Чемпіонів

Федерація футболу України спільним рішенням членів виконкому прийняла рішення подати до УЄФА заявку на проведення одного з наступних фіналів Ліги чемпіонів у столиці України

"Олімпійський" в Києві 100% прийматиме ф…

Ми пояснемо, чому НСК "Олімпійський" має гарні шанси прийняти фінал Ліги чемпіонів 2017/2018.

Вимоги до арен


За регламентом УЄФА, матчі Ліги чемпіонів можуть приймати наступні категорії стадіонів: a) категорії 2 в контексті першого і другого відбіркових раундів b) категорії 3 в контексті третього відбіркового раунду c) категорії 4, починаючи з матчів "плей-офф" та півфінали.

Фінальний матч повинен проводитися на стадіоні, що відповідає
інфраструктурним критеріям, які визначені в угоді на предмет
організації проведення фінального матчу.

В цю угоду входить не тільки місткість арени, парковки біля стадіону, але й інші цікаві умови

Які гарантії УЄФА має дати Київ

Стадіон НСК "Олімпійський" - арена 4 категорії. Він приймав фінал ЧЄ-2012. Це і стане головною перевагою нашої заявки перед конкурентами, яких, скоріше за все, буде досить багато. Наприклад, на фінал 2015/2016 вже претендує міланський "Сан-Сіро", який програв боротьбу Берліну за цьогорічний матч.

Щоб виграти конкуренцію за вирішальний поєдинок Києву доведеться підготувати не тільки стадіон, але й іншу інфраструктуру.

Як повідомили нам у ФФУ, для УЄФА важливе питання розміщення гостей. Вони мають побачити готельну інфраструктуру столиці, яка завдяки проведенню Євро, у нас в повному порядку. Крім цього потрібні гарантії безпеки проведення фіналу, а також забезпечення безпеки для іноземних гостей та туристів, які приїдуть на матч. Такі гарантії повинні давати на рівні міської влади столиці. Також важливі питання з рекламою та законодавством. ФФУ та міська влада Києва повинні будуть спокусити УЄФА можливостями для розміщення реклами спонсорів Ліги чемпіонів в місті. 

Варто нагадати, що одним зі спонсорів ЛЧ є путінський "Газпром". Київській владі доведеться переконати УЄФА, що реклама російського спонсора не постраждає в місті.

Скільки Київ може заробити на Лізі чемпіонів 

У 2008 році фінал Ліги чемпіонів відбувся у Москві на "Лужниках". Тоді російська столиця заробила понад 44 млн євро на матчі між "МЮ" та "Челсі". 

У сьогоднішніх реаліях Київ може заробити значно більше. Звичайно, це залежатиме і від того, команди з яких країн приїдуть на фінал. Великим плюсом є те, що європейцям для поїздки в Україну не потрібні візи.

Міська влада, бізнес та інші сфери повинні зацікавити туристів і створити умови для того, щоб вони витрачали гроші. Тоді вони добре зароблять на іноземцях, які завітають на кілька днів у столицю нашої Батьківщини.

Переваги Києва над конкурентами

НСК "Олімпійський" приймав матчі та фінал ЧЄ-2012. Готельна інфраструктура у столиці перебуває на європейському рівні. 

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс лобіюватиме інтереси України. Враховуючи останні події у світі, віддавши фінал ЛЧ Києву, УЄФА продемонструє свою проєвропейську позицію, особливо після звинувачень у проросійських настроях в питанні кримського футболу.

Недоліки Києва

Головні недоліки - війна на Донбасі, а також безлади на трибунах, які інколи влаштовують українські фани. Критики заявки можуть зіграти на цьому.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme