Обід у Київраді: Депутати їдять стейки з лосося та солянку по-абхазьки (ЦІНИ)

На чимало страв, що пропонуються у їдальні столичної мерії, ціни навіть вищі, аніж в інших закладах харчування міста

Обід у Київраді: Депутати їдять стейки з…

Depo.Київ сходив до їдальні Київської міськдержадміністрації, щоб подивитися, які страви їдять чиновники, і скільки це коштує.

Перших осіб столиці навряд чи можна побачити у їдальні мерії. Очільник міста зазвичай обідає в якихось ресторанах. Так само, деякі депутати Київради намагаються замовляти їжу з ресторанів прямісінько в мерію, або йдуть їсти в заклади харчування на Хрещатику. Звичайно, іноді вони заходять і в їдальню мерії, але, все ж таки, тут часті гості – чиновники другого ешелону та різноманітні працівники КМДА.

Зала їдальні досить простора і усі клієнти можуть розміщуватися за столами на чотири особи. Скільки ж коштує обід для чиновника та чим вони харчуються?

Перші страви

Почнемо з супів-борщів. За 18 гривень у мерії пропонують гарбузовий суп. За 16 гривень можна замовити порцію традиційного українського борщу. Перші страви тут є на будь-який гаманець. Найдешевшою першою стравою є овочевий суп за 11 гривень. Для справжніх гурманів кухарки готують солянку по-абхазьки за 36 гривень.

Другі страви

Найдешевший гарнір у їдальні мерії коштує 9 гривень – це буде порція гречаної каші. За 15 гривень можна взяти рис з овочами або картоплю-пюре. Більш "серйозна" страва - плов зі свининою, за який доведеться вже викласти 26 гривень.

М'ясні страви

Одна з найдешевших страв у цій категорії – куряче стегно. За 21 гривню гостю навіть виберуть те, що на нього "дивиться". Куряче філе вже затягне на 32 гривні. Без котлети по-київські у мерії Києва, зрозуміло, теж не могло обійтися – за цю популярну страву доведеться викласти 30 гривень. На ці ж гроші можна розраховувати і на курячий биток. А кому хочеться шиканути, може взяти свині ребра за 46 гривень.

Таким чином, найдешевший обід у столичній мерії можна придбати за 41 гривню. На ці гроші дадуть овочевий суп, гречку та куряче стегно. Можна обрати обід і на 60 гривень. За таку суму вже більше простору, щоб розгулятись: наприклад, на обід може бути борщ, рис з овочами та котлета по-київськи. За найдорожчий обід доведеться викласти майже 100 гривень. Але за ці гроші можна наїстися від пуза: солянка по-абхазьки, плов зі свининою та свині ребра.

І це ще не все. Бо в їдальні мерії знайдеться і те, що буде до смаку більш вибагливи гурманам. Наприклад, стейк з лосося за 179 гривень.

Втім, на вітрині він під час імпровізованої інспекції Depo.Київ був лише один. Тому виникає підозра, що цю страву або швидко розбирають, або навпаки – готують в обмеженій кількості через те, що лосось дуже дорогий.

Варто також додати, що за останні півтора роки вартість обіду у їдальні мерії Києва значно зросла. Якщо навесні 2016 року та ж гречана каша коштувала тут 7 гривень, то зараз – 9 гривень. Рис з овочами тоді був 11 гривень, зараз – 15. Плов можна було скоштувати за 20 гривень, нині – за 26. Індича відбивна у 2016 році коштувала 26 гривень, а тепер "бюджетна" куряча відбивна "потягне" на 30 гривень. Більше ж про те, чим і за скільки годували чиновників столиці рік тому, можна прочитати у публікації "Що їдять депутати Київради і скільки за це платять".

Для цікавості кореспондент Depo.Київ перевірив, скільки коштують стандартні страви у звичайних закладах громадського харчування столиці. Наприклад, вартість обіду в одному із таких закладів, що розташований за станцією метро "Хрещатик", може бути навіть меншою, аніж у їдальні мерії. Той самий борщ тут продають за 13 гривень замість 16 у КМДА. Куряче філе у їдальні мерії пропонують за 32 гривні, а в закладі громадського харчування – за 28 гривень. Рис з овочами чиновники у міськраді можуть придбати за 15 гривень, а у кафе на Хрещатику – за 14 гривень.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme