Експертизи щодо Театру на Подолі будуть готові через пару тижнів

Дві експертизи щодо законності Театру на Подолі будуть готові до середини травня

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє Depo.Київ.

"Станом на сьогодні експертизи знаходяться у процесі. Сподіваюсь, за тиждень, можливо, за два ми будемо мати на руках висновки цих експертиз і тоді будемо розуміти, що нам робити далі", - сказав він.

За словами чиновника, ТОВ "Укрекспертиза в будівництві" погодилася зробити одну експертизу за 1 гривню.

При цьому Бондаренко зазначив, що на робочій групі домовились не обговорювати зовнішній вигляд театру, "бо ніколи не дійдемо до спільного знаменника".

"Розробляти альтернативний проект може, хто завгодно. У нас демократична країна. Але жодних альтернативних проектів поки робоча група не розглядала",- підсумував він.

15 квітня архітектори розробили альтернативний проект Театру на Подолі.

Додамо, 19 квітня будівлі Театру на Подолі в Києві доведеться пройти дві експертизи.

Також робоча група щодо Театру на Подолі хоче отримати інформацію про можливі порушення законодавства при реконструкції театру, зробити фахову експертизу та отримати всю історію будівництва: від 90-х до сьогодні.

Нагадаємо, 10 квітня навколо скандального Театру на Подолі зник паркан.

Раніше петиція на сайті Київради з вимогою демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі набрала необхідні для розгляду 10 тисяч голосів.

Столична влада обіцяла провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень містобудівного, пам'яткоохоронного законодавства, авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі до квітня 2017 року.

Нове приміщення скандального Театру на Подолі, після відкриття фасаду, торгаші вже пристосували для своєї роботи.

Також активісти припускають, що будинки навколо Театру на Подолі знесуть. Начебто під час зведення театру був "зчесаний" кут покрівлі сусідньої будівлі разом з карнизом.

Киянам презентували фасад Театур на Подолі, але більшість активістів, блогерів та рядових киян порявняли це архітектурне творіння з величезним МАФом або енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme