UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Квітковий годинник у "серці" Києва прикрасять петриківкою

Нинішнього літа квітковий годинник біля алеї Героїв Небесної Сотні прикрасить петриківський розпис

Квітковий годинник у "серці" Києва прикр…

Для того, щоб створити оригінальний малюнок працівники Комунального підприємства з утримання зелених насаджень Печерського району виростили в своїх оранжереях близько 20 тисяч різноманітних квітів, повідомляє Depo.Київ з посиланням на Вечірній Київ.

Зокрема це альтернантера, бегонія завжди квітуча, колеус, агератум, сєдум, цинерарія, хлорофітум, петунія різних кольорів.

"До речі, вони в традиційному петриківському розписі відіграють велику роль і підбираються для квіткової композиції таким чином, щоб малюнок був урівноваженим і не мав домінанти одного кольору", – розкрила секрети творчості автор композиції, головний ландшафтний дизайнер КП УЗН Алла Філіппова.

Розглядалися також варіанти використання творів відомих українських художниць Марії Примаченко та Катерини Білокур, але вони занадто складні для відображення квітами.

"Тож "Київзеленбуд" затвердив для оформлення годинника мій ескіз петриківського розпису, яким я займаюсь і як художник, і як квітковий ландшафтний дизайнер", - сказала вона.

У коментарях, розміщених у Інтернеті під ескізом нового оформлення квіткового годинника, можна зустріти висловлювання, мовляв, таким яскравим квітам не місце біля скорботного місця.

На подібні зауваження Філіппова відповіла, що після Революції Гідності вона тривалий час взагалі не могла саджати тут жодних квітів. Але зараз вважає, що вони мають бути даниною нашої пам'яті про загиблих героїв, символом продовження життя, яке має бути яскравим і пов'язаним із історичною спадщиною.

Додамо, що передбачається, що квітковий орнамент, розміщений на 300 квадратних метрів, прикрашатиме годинник протягом усього сезону.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme