UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Страви, як на "шведському столі": Столичні школи змінять систему харчування

У першому начальному півріччі планується розширити кордони пілотного проекту "мультипрофільне харчування" у Києві

За форматом 2-3 меню на вибір учнів охоплено 41% усіх шкіл Печерського району, який став першим, де учні самі почали обирати, що їм їсти, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу КМДА. 

Так, з 1 вересня цього року розпочали реалізацію цього проекту у всіх школах Дарницького, Дніпровського, Подільського, а також ще у 4-ох школах Деснянського (№№ 189, 212, 238, 250), у 5-ти школах Оболонського (№№ 29, 210, 240, 252, 285) та у 4-ох – Святошинського (№№ 162, 140, 203, 235) районів.

"Сніданок, де школярі можуть обирати страви, як на шведському столі, значно привабливіший для дітей та ефективніший з точки зору використаних коштів", – йдеться в повідомленні.

Також модель забезпечення напівфабрикатами (напівфабрикатна лінійка "Шкільне харчування", ТОВ "Пирятинський делікатес") запроваджено у 12 школах Шевченківського району (№№ 24, 28, 70, 82, 95, 97, 106, 163, 172, 175, 199, Технічний ліцей). 

У рамках цього проекту передбачається змінити рецептуру страв за збірником Євгена Клопотенка. Кулінар розробив нові рецепти для шкільних їдалень, чим довів, що готувати смачно і корисно можна за ті ж 15 грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Київ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook