Киянам порадили, як не отруїтися вуличною їжею

Якщо ви не впевнені в якості їжі, що продають на вулиці, то взагалі не купуйте її

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби у місті Києві.

Зокрема, Загалом у 2018 році, на гострі кишкові інфекції перехворіли 2051 киян, з них 49,5% складали діти. І хоча рівень захворюваності на 13,8% менше показників аналогічного періоду минулого року, це аж ніяк не заспокоює, адже захворюваність все одно залишається високою.

Тому, для поціновувачів вуличної їжі – це сигнал, що варто утримуватися від улюблених страв, навіть якщо маєте бодай найменші сумніви щодо безпеки зберігання чи приготування продукту.

Це стосується не лише шаурми. Хот-доги, пиріжки з біляшами та інший фаст-фуд, який можна придбати в кіоску чи вуличному ярмарку завжди є потенційно небезпечним для здоров'я, якщо ви не впевнені в яких умовах він зберігався та готувався. Передусім через м'ясо й різноманітні соуси на основі майонезу.

Тому не нехтуйте наступними правилами:

Якщо маєте хоч мінімальний сумнів щодо дотримання санітарних норм та правил зберігання їжі у місці, де її купуєте, - утримайтеся від неї!

Лайфхак у магазині - класти швидкопсувні продукти до кошика вже після решти продуктів, які ви хочете придбати. Так вони як найдовше залишатимуться охолодженими.

Не залишайте готову їжу на столі довше ніж на дві години. Також, якщо їжа залишилась після пікніка - її не варто зберігати "на потім".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme