Отруєння грибами в Києві. У Києво-Святошинському районі померла жінка

У Києві реєструють випадки отруєнь грибами

Про це повідомляє Depo.Київ.

Так, у поточному році вже зафіксовано 2 випадки отруєнь грибами, один з яких закінчився смертю для 47-річної жінки.

"Серед потерпілих - переважно особи жіночої статі віком від 24 до 72 років", - йдеться в повідомленні ІА "Інформ".

Що необхідно знати, щоб не потрапити на лікарняне ліжко? Перш за все, збирайте в лісі тільки ті гриби, про які ви точно знаєте , що вони їстівні.

- Не слід вживати в їжу гриби, які викликають сумнів, а також переспілі, в’ялі, червиві та зіпсовані.
- Ніколи не пробуйте на смак гриби в сирому вигляді. 
- Не вірте поширеній думці, що отруйні гриби викликають потемніння цибулини, якщо її опустити в посуд, де варяться гриби.
- Ніколи не слід збирати і їсти гриби, що біля підстави ніжки мають бульбовидне потовщення, оточене оболонкою (бліда поганка, червоний мухомор).
- Ніколи на можна збирати гриби, навіть їстівні, у міських парках, скверах, дворах, уздовж  автомобільних доріг і залізниць. Гриби накопичують отруйні речовини стають непридатними в їжу. При варінні грибів не можна користуватися чавунним, мідним, олов’яним посудом.
- Не варто змішувати гриби різних видів. Гриби, що потрапили до вашого кошика в лісі, дома повинні бути ще раз ретельно переглянуті, розібрані по окремих видах.
- Гриби піддаються кулінарній обробці або в день збирання, або не пізніше наступного ранку.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Київ