Стало відомо, чому дітям довелося вживати зіпсовані йогурти у таборі на Київщині

Про вживання дітьми йогуртів, які зберігалися в порушення температурного режиму, стало відомо як від самих дітей, так і від їх тренерів

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник управління Держспоживслужби в Київській області Арзу Акбетов, повідомляє Depo.Київ.

"Ми провели роз'яснювальну роботу з тренерами…" – сказав Акбетов.

Також начальник управління Держспоживслужби розповів, чому дітям довелося вживати зіпсовані йогурти.

"(Тренери) заборонили вживати ці йогурти і забрали їх до себе в кімнату і дали їм аж на наступний день. Так, як вони зберігали їх у себе в кімнатах, вони порушили температурні режими. Там, де вказано на йогурті, що не більше шести градусів температури, - вони його порушили. Після вживання на наступний день пішли ознаки харчового отруєння. Саме з йогуртом ми пов'язуємо причину отруєння. Йогурт виготовлено 29 червня, строк зберігання 10 днів за умови не більше +6 градусів. Вони повинні були бути в холодильнику, а зберігалися в кімнатах, у тренера", - зазначив Акбетов.

За його словами, крім йогуртів, на експертизу була відібрана і їжа, яку вживали діти на вечерю.

"Ми взяли на експертизу йогурти, які залишилися, взяли те, що вони їли на вечерю, - овочеве рагу і котлети. Результати експертизи протягом 5 днів повинні бути", - сказав Акбетов.

Читайте також: Масове отруєння дітей у таборі під Києвом: Одна дівчинка в комі (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Київ