У Києві подешевшало м'ясо птиці та картопля, але подорожчала гречка та олія
Ціни на м'ясо птиці (тушки курячі) за перші десять днів березня знизилися у столиці на 3,9%
За даними Держстатистики, станом на 10 березня у порівнянні з 29 лютим в столиці ціни на птицю (тушки курячі) знизилися на 3,9% - з 39,88 грн/кг до 38,34 грн/кг, повідомляє Depo.Київ з посиланням на УНН.
Водночас, за аналізований період на споживчому ринку столиці також подешевшали такі продукти харчування, як сало – на 4,7% до 66,36 грн/кг, яйця курячі І-ІІ категорії - на 10,5% до 12,03 грн/десяток, картопля – на 5,6% до 6,69 грн/кг, капуста – на 9,2% до 9,80 грн/кг, буряк – на 1,6% до 9,80 грн/кг.
У той самий час, подорожчала крупа гречана – на 2,7% до 29,18 грн/кг, сметана – на 2,6% до 34,14 грн, олія соняшникова – на 1,6% до 31,47 грн/л, цибуля ріпчаста подорожчала на 1,4% - до 10,16 грн/кг.
Нагадаємо, за словами голови асоціації "Союз птахівників України" Сергія Карпенко, у поточному році виробництво м'яса птиці буде на рівні 1,2 млн тонн в забійній вазі, що на 3% більше від результату минулого року.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Київ