UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Києві ботулізм: Двоє людей опинилися в лікарні після смакування тушкованкою

У Києві 20 лютого двоє осіб були госпіталізовані з симптомами ботулізму

У Києві ботулізм: Двоє людей опинилися в…

Перед погіршенням самопочуття обидва пацієнти їли м'ясну тушкованку в консервах, повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Факти".

У постраждалих відкрилася блювота, виник головний біль і сильна слабкість. Хворих госпіталізували в Олександрівську лікарню, проте там не виявилося сироватки від ботулізму – за нею довелося їхати в Обухів.

"Сироватку, яка блокує ботулотоксин, потрібно вводити якомога швидше, особливо якщо в організм потрапило багато отрути. Від цього залежить життя людини", – зазначив лікар-інфекціоніст, кандидат медичних наук Юрій Жигарьов.

Він повідомив, що під час вживання заражених продуктів єдиним методом врятуватися від ботулізму є їхня термічна обробка.

"Більшість білків (а токсин має білкову структуру) починає руйнуватися вже за температури 50-60 градусів. Прогрівання їжі до появи пухирців допоможе впевнитися у безпеці", – пояснив Жигарьов.

Нагадаємо,що в грудні 2018 року в Києві було зареєстровано випадок ботулізму: через в'яленого карася постраждав 6-річна дитина.

Читайте також: Обережно ботулізм: Як киянам не захворіти на смертельну недугу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Київ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook