UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Києві зварити борщ стало дорожче

Вартість овочів борщового набору в квітні суттєво збільшилася порівняно з березнем

У Києві зварити борщ стало дорожче…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Український клуб аграрного бізнесу.

Середній рівень відпускних цін на картоплю зріс на 10%, капусту – на 68%, моркву – на 64%, буряк – на 22% та цибулю – на 34%.

"Причиною висхідного цінового тренду є низький рівень запасів продукції через завершення сезону, а також збільшення пропозиції овочів нового врожаю, які коштують дорожче", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на короткостроковий суттєвий ріст цін на м'ясо під час Великодніх свят, в середньому за місяць вартість яловичини та курятини збільшилась на 2% відповідно, свинини – на 8% під впливом складної епізоотичної ситуації.

Вартість яблук збільшилась на 10% під впливом фактору сезонності. Ціни на молоко в квітні лишились на рівні березневих, незважаючи на зниження закупівельних цін. А вартість бакалійних продуктів, як і прогнозувалося, коливалась в межах 3%.

Також зазначається, що несприятливі погодні умови в квітні-травні підтримуватимуть ріст цін на овочі.

"Але вартість м'яса буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 5% через вплив епізоотичної ситуації. Вартість молока, як і бакалійних продуктів буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 1-3%", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у січні поточного року повідомлялося, що вартість продуктів здорожчала на 4-40%.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme