У Києві зварити борщ стало дорожче
Вартість овочів борщового набору в квітні суттєво збільшилася порівняно з березнем
Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Український клуб аграрного бізнесу.
Середній рівень відпускних цін на картоплю зріс на 10%, капусту – на 68%, моркву – на 64%, буряк – на 22% та цибулю – на 34%.
"Причиною висхідного цінового тренду є низький рівень запасів продукції через завершення сезону, а також збільшення пропозиції овочів нового врожаю, які коштують дорожче", - йдеться в повідомленні.
Незважаючи на короткостроковий суттєвий ріст цін на м'ясо під час Великодніх свят, в середньому за місяць вартість яловичини та курятини збільшилась на 2% відповідно, свинини – на 8% під впливом складної епізоотичної ситуації.
Вартість яблук збільшилась на 10% під впливом фактору сезонності. Ціни на молоко в квітні лишились на рівні березневих, незважаючи на зниження закупівельних цін. А вартість бакалійних продуктів, як і прогнозувалося, коливалась в межах 3%.
Також зазначається, що несприятливі погодні умови в квітні-травні підтримуватимуть ріст цін на овочі.
"Але вартість м'яса буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 5% через вплив епізоотичної ситуації. Вартість молока, як і бакалійних продуктів буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 1-3%", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, у січні поточного року повідомлялося, що вартість продуктів здорожчала на 4-40%.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Київ