Через загрозу отруєння школярів закрили їдальню у столичній гімназії

У Києві головне управління Держпродспоживслужби призупинило харчування школярів у гімназії "Київська Русь", оскільки умови приготування і харчі ТОВ "Понтем. УА" створюють загрозу життю та здоров’ю людей

Через загрозу отруєння школярів закрили…

Про це повідомляє  Depo.Київ з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби у Києві.

Зазначається, що під час інспектування були відібрані зразки харчових продуктів та змивів з об’єктів навколишнього середовища для проведення експертизи. "За результатами інспектування, виявлені численні порушення. Прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів суб’єктом господарювання ТОВ "Понтем. УА", що надає послуги з організації шкільного харчування у гімназії "Київська Русь", - йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужба направила до Київської міськдержадміністрації пропозиції щодо термінового пошуку альтернативного джерела харчування в гімназії "Київська Русь".

У Держпродспоживслужбі заявили, що вермішель і биток курячий власного виготовлення за мікробіологічними показниками не відповідали вимогам Державних санітарних правил і норм. Також не відповідав певним нормам сир "Голландія", який закупила компанія для харчування дітей, і змиви з виделки та полиці для чистого посуду.

Крім того, у харчоблоці "Понтем.УА" не були забезпечені належні умови для приготування їжі, а самі харчові продукти не були захищені від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та/або обігу. У Держпродспоживслужбі наполягають на притягненні "Понтем. УА" до відповідальності за порушення законодавства про харчові продукти.

Додамо, що ТОВ "Понтем. УА" надає послуги з організації гарячого харчування у низці шкіл та таборів відпочинку у  столиці та області.   

Нагадаємо, 18 вересня у соцмережі Facebook на сторінці "Батьки SOS" мати учня гімназії "Київська Русь" (на базі початкової школи №332 у Дарницькому районі), опублікувала інформацію про неякісне харчування учнів. Жінка припустила, що для приготування борщу дітям кухарі використали продукти, які залишилися з минулого навчального дня. Згодом стало відомо, повара, що відповідав за приготування перших страв у цей день, звільнили. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Київ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"