На Київщині – спалах ботулізму

У Броварах Київської області зафіксовано два випадки захворювання на ботулізм

На Київщині – спалах ботулізму…

Захворювання фахівці пов'язують з вживанням хворими річковий сирокопченої риби власного приготування, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу СЕС.

"Чоловік 37 років та десятирічний хлопчик звернулись за медичною допомогою до приймального відділення Броварської ЦРЛ із симптомами нудоти, блюванням, туманом перед очима, м’язовою слабкістю. У дитини до того ж відмічались сітка перед очима, збільшення зіниць, гнусавість мови, роздвоєність контурів предметів, тремор м’язів та блідість шкіри", - йдеться в повідомленні. 

Обоє потерпілих госпіталізовані, чоловік у стані середньої важкості, дитина - у важкому. Хворі отримують необхідне лікування.

Нагадаємо, у Київській області подібні випадки отруєнь у побуті реєструються щорічно. Усі випадки ботулізму пов’язані зі споживанням продуктів харчування, виготовлених у домашніх умовах, а саме – консервовані м’ясопродукти, гриби, риба сушена, в’ялена та копчена. Тільки у цьому році раніше було зареєстровано два випадки захворювання на ботулізм – у Згурівському районі та місті Славутич. Обидва випадки пов’язані зі споживанням риби в’яленої невідомого походження.

Довідка. Ботулізм – це смертельно небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять ботулотоксин. Ботулотоксин – один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову функцію і призводить до дихального і скелетно-м'язового паралічу. Смертність в Україні від ботулізму сягає 20 % усіх захворілих. Найчастіше ботулотоксин виділяють з в’яленої риби, м’ясних консервованих продуктів – паштетів, тушкованих м’ясопродуктів, консервованих грибів та овочевих салатів домашнього виготовлення.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme