Як називається картон для торта?

У виробництві коробок для тортів найчастіше використовується гофрокартон марок Т23 та Т24

Журналіст відділу новин
Як називається картон для торта?…

Він забезпечує достатній захист та естетичне оформлення продукції. Завдяки своїм властивостям цей картон легко піддається технологічній обробці та формуванню, що дозволяє виробляти картонні коробки для кондитерських виробів різноманітних форм і розмірів, що точно відповідають вимогам замовників та стандартам індустрії (якщо перейдете сюди, можете ознайомитися з асортиментом такої продукції).

 

Виробництво тортових коробок

 

Як нам розповіли на фабриці Карт-Пак, гофрокартон — це багатошаровий матеріал, що складається з плоских шарів картону (лайнерів) та гофрованого шару (флютинг), приклеєного між ними. Він виготовляється з якісної деревної маси або вторинної сировини.

 

Процес виробництва включає кілька етапів:

  • Підготовка сировини Папір з деревної маси або вторинної сировини надходить на виробничі лінії у вигляді рулонів.
  • Нагрів та зволоження. Папір пропускається через нагрівальні барабани для досягнення необхідної температури та вологості.
  • Гофрування. Папір проходить через рифлені вали, нагріті до 150-180 градусів, що надає їй хвилясту форму.
  • Склеювання. Гофрований шар (флютинг) склеюється із плоскими шарами картону (лайнерами) за допомогою спеціального клею, що наноситься дозувальним валом.
  • Сушіння та охолодження. Отриманий матеріал проходить через сушильно-охолодні установки для остаточної фіксації та сушіння клею.
  • Різання. Полотно гофрокартону розрізається на аркуші необхідного розміру.

Характеристики

 

Мікрогофрокартон марки Т23 складається з тонкого гофрованого шару та двох плоских шарів картону. Він ідеально підходить для легких та середніх за вагою тортів (зазвичай до 5 кг) завдяки своїм характеристикам:

  • Товщина: 1,1-1,8 мм
  • Щільність: 280-450 г/м²
  • Тип гофри: E (товщина гофри близько 1,6 мм) або F (товщина гофри близько 1,2 мм)
  • Міцність на стиск (BCT): до 800 Н

Мікрогофра – матеріал, з якого роблять найкрасивіші коробки. Він гладкий, щільний, відмінно піддається біговці, вирубці, перфорації та іншим видам функціональної та декоративної обробки. Таким коробкам надають різної форми, доповнюють фігурними ручками, віконцями тощо.

Гофрокартон марки Т24 нехай і не такий гарний, але відрізняється більшою товщиною та щільністю, що робить його придатним для пакування важких та багатошарових тортів приблизно до 20 кг.

  • Основні характеристики:
  • Товщина: 2,5-3,5 мм
  • Щільність: 350-550 г/м²
  • Тип гофри: B (товщина гофри близько 3,0 мм) або C (товщина гофри близько 4,0 мм)
  • Міцність на стиск (BCT): до 1500 Н

Ці матеріали чудово підходять для пакування тортів. Виробництво гофри та виробів з неї екологічно безпечне, автоматизоване та відрізняється високою продуктивністю. Сировина недорога. Тому заводи можуть випускати тару з високими споживчими властивостями при низькій собівартості й, відповідно, ціні на ринку.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme