Ботулізм не відступає: Киян просять не купувати рибу, домашню ковбасу й консерви

Кількість киян, які захворіли на ботулізм через куплену в супермаркеті неякісну рибу, склала чотири особи

Про це заявив заступник начальника Держпродспоживслужби в м. Києві Олександр Овчаренко, повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Город Киев".

"По Києву всі чотири випадки захворювання на ботулізм викликані вживанням однієї і тієї ж риби від виробника з Кіровоградської області. Вся небезпечна продукція вже вилучена з реалізації, а щодо виробника проводяться слідчі дії", - сказав Овчаренко.

За його словами, захворювання пов'язане не тільки з сезонністю, але і з порушенням технологічного процесу приготування.

Додамо, що на сьогодні загрозу зараження ботулізмом представляє не тільки риба, а й інші продукти. У першу чергу це стосується їжі, яка продається на ринках.

"Ботулізм може бути не тільки у рибі, але і в інших продуктах домашнього приготування. Це, наприклад, домашні ковбаски, кров'янка, консерви", - підсумував Овчаренко.

Читайте також: У Києві ботулізм: Як уберегтися від смертельного отруєння

Більше про життя столиці та області читайте на Depo.Київ