Травнені свята в Києві: ТОП-3 оригінальних рецепти маринаду для шашлику
Розповідаємо про три оригінальних рецепти маринаду для шашлику від відомого українського шеф-кухара Євгена Клопотенка
- Київ
-
2 травня 2021 12:00

Травневі свята у самому розпалі, а тому кияни активно обирають відпочинок на природі з шашликами. Ми вирішили поділитись з вам трьома оригінальними рецептами маринаду для шашлику від відомого українського ресторатора та шеф-кухара Євгена Клопотенка.
Багато людей вважають, що м'ясо не потрібно маринувати зовсім, адже тоді воно зможе провити свій власний аромат та смак. Така думка теж заслуговує на життя, але ми розповімо вам про те, як можна замаринувати м'ясо таким чином, щоб воно мало оригінальний смак та соковитість.
Зазначимо, що м'ясо неохідно купляти тільки свіже та у перевірених магазинах. Для збереження соковитості після приготування нарізайте його доситель великими шматками, попердньо очистить від плівок.
Перший спосіб — темне пиво
Перший спосіб передбачає маринування м'яса для шашлику у темному пиві. Для надання шашлику приємного солодового смаку потібно взяти темне пиво та замаринувати в ньому м'ясо у великій глибокій мисці. Тримайте м'ясо у маринаді близько трьох-чотирьох годин для того, щоб досягти максимального результату. З меншою кількістю часу ви не отримаєте бажаного ефекту.
Після цього потрібно додати трохи аромату, для цього надрізаєте кілька зубчиків часнику, притискаєте та кладете у миску до м'яса. Туди ж потрібно додати кілька листів лаврового листа, чорний перець за самком та зернисту гірчицю. Гірчиця в зернах не дуже гостра, а тому можна не боятись додавати її по максимуму. Вона додасть м'ясу оригінального смаку. Після цього ретельно перемішуйте маринад.
Другий варіант — багато цибулі
Другий варіант маринаду передбачає велику кількість цибулі. Не економте та беріть багато, в залежності від кількості м'яса та розміру цибулин потрібно 3-4 штуки. Цибуля відмінно надасть м'ясу власний аромат, а також ущільнить структуру маринаду. Нарізаєте цибулю напівкільцями та перекладаєте в миску с маринадом.
Після цього потрібно додати в маринад нарізані на чотири частини томати. Далі добре придушуєте цибулю руками та томати в мисці для того, щоб соки спрацювали на максимум і впливали на структуру м'яса та його смак. Додаєте трішечки солі, але без фанатизму. Краще соліть вже після того, як м'ясо буде готовим, тому що сіль забирає вологу з маринаду.
Наостанок надаєте маринаду своєрідного аромату, додаючи свіжу зелень. Можете покласти розмарин, чебрець або тархун. Вони зіграють відмінно в цьому плані, а тому додавайте багато, не шкодуючи. Далі вливаєте у маринад чотири-п'ять столових ложок оливкової олії та добре перемішуєте це все руками. В кінці додаєте у маринад приблизно 100 мл червоного вина, в залежності від кількості м'яса. В ідеалі цей спосіб маринування займає 6 годин.
Третій варіант — сухе орегано
Третій спобіб маринаду передбачає додавання до м'яса багатої кількості сухого орегано. Якщо вам вдасться злнайти ялівець — це буде набагато краще. Можна обійтись і без нього, але з ялівцем ви отримаєте незабутній смак. В разі, якщо він є, притисткаєте його ножем та одаєте до м'яса. Також додаєте три-чотири столових ложки солодкої гірчиці, сіль, чорний перець та порізаний колами перець чилі, але це за смаком.
Кількість перцю обов'язково потрібно регулювати на власний смак. А тепер найголовніший нюанс — потрібно додати до маринаду чотири-п'ять ложок яблучного або винного оцету і трохи води, а потім гарно перемішати. В такому вигляді тримаєте м'ясо 1-1,5 години, так як оцет діє досить швидко. Якщо триматиме більше, то є ризик пересушити м'ясо.
Невеличка порада. Перші два варіанти маринаду найкраще підійдуть для яловичини або телятини. Останній - для свинини. Але вирішувати, звичайно ж, вам, смачного!
Всі новини Києва читайте на Depo.Київ
Всі новини на одному каналі в Google News
- 21:33Працюють верхолази, слідчі та кінологи: У столиці продовжують ліквідовувати наслідки нічного ворожого удару (ВІДЕО) Відео
- 21:1111 посадовців КМДА отримали підозру за збитки завдані міському бюджету, що сягнули майже 200 млн грн
- 19:23ЗМІ: Київська прокурорка обслуговує активи, підконтрольні родинам експрокурора Пшонки та загиблого Портнова
- 11:11Під час нічної атаки на Київ пошкоджено офіс "5 каналу": Мовлення тимчасово припинено Відео
- 08:44 Внаслідок масованого удару по Києву загинуло двоє людей, ще 16 - постраждали ФОТО
- 08:01Київ вночі атакували дронами та ракетами, постраждали понад 10 людей
- 22:45У парках, скверах і в центрі Києва встановлюють рамки-розпилювачі води
- 21:10Це плювок під патріотичним соусом в обличчя тих, хто працює, - екснардеп про звинувачення Безуглої на адресу ППО
- 19:05Провідні ІТ-компанії об’єдналися для створення AI-екосистеми в Україні: Що вирішили на першій стратегічній сесії ФОТО
- 18:20Палатний: Україні потрібний уряд національної згуртованості, який працюватиме на результат
- 13:51 СБУ затримала у Києві китайських шпигунів: Розвідували секретні дані про розробку "Нептунів" ФОТО
- 13:25Європейська бізнес асоціація закликала Міністерство розвитку не вводити коефіцієнти до залізничних тарифів у напрямку портів: "Укрзалізниця" отримає збитки
- 10:23Директор департаменту КМВА отримав підозру через переплату майже 5 млн грн за генератори
- 09:51Київщина зазнала масованої комбінованої атаки: Є поранені та руйнування ФОТО
- 21:26 Пакунок школяра: Батьки першокласників отримуватимуть 5 000 грн допомоги через Дію
- 19:37У підземному переході до київського метро незаконно продають вейпи та рідини до них, – ЗМІ ФОТО
- 13:12Повітряне командування "Центр" подякувало владі Києва за системну підтримку і закликало не поширювати брехню про ППО столиці
- 09:14У Києві невідомий впритул розстріляв водія авто. Чоловік загинув
- 08:23У Києві наслідки дронового удару фіксують у трьох районах