Травнені свята в Києві: ТОП-3 оригінальних рецепти маринаду для шашлику
Розповідаємо про три оригінальних рецепти маринаду для шашлику від відомого українського шеф-кухара Євгена Клопотенка
- Київ
-
2 травня 2021 12:00
Травневі свята у самому розпалі, а тому кияни активно обирають відпочинок на природі з шашликами. Ми вирішили поділитись з вам трьома оригінальними рецептами маринаду для шашлику від відомого українського ресторатора та шеф-кухара Євгена Клопотенка.
Багато людей вважають, що м'ясо не потрібно маринувати зовсім, адже тоді воно зможе провити свій власний аромат та смак. Така думка теж заслуговує на життя, але ми розповімо вам про те, як можна замаринувати м'ясо таким чином, щоб воно мало оригінальний смак та соковитість.
Зазначимо, що м'ясо неохідно купляти тільки свіже та у перевірених магазинах. Для збереження соковитості після приготування нарізайте його доситель великими шматками, попердньо очистить від плівок.
Перший спосіб — темне пиво
Перший спосіб передбачає маринування м'яса для шашлику у темному пиві. Для надання шашлику приємного солодового смаку потібно взяти темне пиво та замаринувати в ньому м'ясо у великій глибокій мисці. Тримайте м'ясо у маринаді близько трьох-чотирьох годин для того, щоб досягти максимального результату. З меншою кількістю часу ви не отримаєте бажаного ефекту.
Після цього потрібно додати трохи аромату, для цього надрізаєте кілька зубчиків часнику, притискаєте та кладете у миску до м'яса. Туди ж потрібно додати кілька листів лаврового листа, чорний перець за самком та зернисту гірчицю. Гірчиця в зернах не дуже гостра, а тому можна не боятись додавати її по максимуму. Вона додасть м'ясу оригінального смаку. Після цього ретельно перемішуйте маринад.
Другий варіант — багато цибулі
Другий варіант маринаду передбачає велику кількість цибулі. Не економте та беріть багато, в залежності від кількості м'яса та розміру цибулин потрібно 3-4 штуки. Цибуля відмінно надасть м'ясу власний аромат, а також ущільнить структуру маринаду. Нарізаєте цибулю напівкільцями та перекладаєте в миску с маринадом.
Після цього потрібно додати в маринад нарізані на чотири частини томати. Далі добре придушуєте цибулю руками та томати в мисці для того, щоб соки спрацювали на максимум і впливали на структуру м'яса та його смак. Додаєте трішечки солі, але без фанатизму. Краще соліть вже після того, як м'ясо буде готовим, тому що сіль забирає вологу з маринаду.
Наостанок надаєте маринаду своєрідного аромату, додаючи свіжу зелень. Можете покласти розмарин, чебрець або тархун. Вони зіграють відмінно в цьому плані, а тому додавайте багато, не шкодуючи. Далі вливаєте у маринад чотири-п'ять столових ложок оливкової олії та добре перемішуєте це все руками. В кінці додаєте у маринад приблизно 100 мл червоного вина, в залежності від кількості м'яса. В ідеалі цей спосіб маринування займає 6 годин.
Третій варіант — сухе орегано
Третій спобіб маринаду передбачає додавання до м'яса багатої кількості сухого орегано. Якщо вам вдасться злнайти ялівець — це буде набагато краще. Можна обійтись і без нього, але з ялівцем ви отримаєте незабутній смак. В разі, якщо він є, притисткаєте його ножем та одаєте до м'яса. Також додаєте три-чотири столових ложки солодкої гірчиці, сіль, чорний перець та порізаний колами перець чилі, але це за смаком.
Кількість перцю обов'язково потрібно регулювати на власний смак. А тепер найголовніший нюанс — потрібно додати до маринаду чотири-п'ять ложок яблучного або винного оцету і трохи води, а потім гарно перемішати. В такому вигляді тримаєте м'ясо 1-1,5 години, так як оцет діє досить швидко. Якщо триматиме більше, то є ризик пересушити м'ясо.
Невеличка порада. Перші два варіанти маринаду найкраще підійдуть для яловичини або телятини. Останній - для свинини. Але вирішувати, звичайно ж, вам, смачного!
Всі новини Києва читайте на Depo.Київ
Всі новини на одному каналі в Google News
- 19:32У Києві пройде дискусійна панель "Telegram війни в Україні: Як пережити кібербулінг та зберегти компанію. Історії бізнесу та позиція держави"
- 14:23"Укренерго": 28 листопада одночасно діятимуть три черги відключень
- 13:03Специфіка обслуговування фільтрів для води під миття Актуально
- 10:51У двох районах Київщини через атаку пошкоджено будинки та інфраструктуру. Є поранені
- 08:33У Києві уламки збитої ракети впали в Дніпровському районі
- 21:11Чоловік у формі поліціянта погрожував зброєю у столичному кафе: Що кажуть правоохоронці ФОТО
- 15:06Кличко: 1 грудня відкриють рух легкових авто та пасажирського транспорту Подільським мостовим переходом
- 11:39В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у грудні
- 10:33Інсталяції до трьох метрів у висоту: У Києві відкриється тематичний "Парк тролів"
- 09:14Пошкоджені квартири, будинки та офіси: Як минула чергова тривожна ніч на Київщині
- 09:01"УЗ" розпочинає продаж квитків на низку нових поїздів
- 08:15Ворог атакував столицю дронами: Є пошкодження, двоє людей поранені
- 23:15Дев’ятьох "зайців" та водія-переправника затримали прикордонники на Одещині
- 15:33Судитимуть членів міжрегіональної злочинної групи, які "спеціалізувалися" на скоєнні тяжких й особливо тяжких злочинів
- 12:42"Ти використовуєш зброю Путіна – пропаганду", - Володимир Кличко відповів популярному ведучому США Джо Рогану щодо України
- 10:42Хотів підірвати правоохоронців: Підозру в скоєнні теракту отримав киянин
- 09:24На Київщині внаслідок атаки БпЛА пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки
- 08:19Атака дронів: тривога у Києві тривала понад 5 годин
- 11:03У двох районах Києва погіршився стан повітря: головні показники