UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У столичних маркетах продають "некорисні" сиркові десерти з родзинками та джемом

Спеціалісти визначали якість сирків, маси сиркової та десертів 

У столичних маркетах продають "некорисні…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби м.Києва.

У Державній випробувальній лабораторії харчової та сільськогосподарської продукції ДП "Харківстандартметрологія" визначали якість сирків, маси сиркової, десертів сиркових за фізико-хімічними показниками (масова частка жиру); ідентифікацією немолочного жиру; мікробіологічними показниками (кількістю молочнокислих бактерій, наявністю бактерій групи кишкової палички, патогенних мікроорганізмів, зокрема Salmonella, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes), а також за відповідністю маркування чинним нормативним документам. 

"Результати споживчої експертизи показали, що із 9 протестованих зразків 6 не відповідали вимогам національного стандарту ДСТУ 4503:2005 "Вироби сиркові. Загальні технічні умови" за фізико-хімічними показниками, наявністю рослинного жиру, мікробіологічними показниками або маркуванням", - йдеться в повідомленні.

Додамо, що це маса сиркова "Селянська" з родзинками 4,5 % жиру тм "Заречье", сирок глазурований "Люкс" з курагою 20 % жиру, сирок солодкий "Дитячий смак" з ароматом ванілі 15 % жиру тм "Гармонія", десерт сирковий "Вершковий" 5 % жирності тм "Фанні", десерт сирковий з джемом "Вишня" 5,0 % жиру, десерт сирковий з наповнювачем  "Ягідне морозиво" 3,2 % жиру ТМ "DANONE".

Читайте також: Масло "Селянське": У їдальнях столичних шкіл дітей годували фальсифікатом

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві повідомляє, що відповідно до інформації Державної випробувальної лабораторії харчової та сільськогосподарської продукції ДП "Харківстандартметрологія"  офіційними (уповноваженими) лікарями ветеринарної медицини Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві проведено аналіз обігу сиркових виробів у столичних мережах супермаркетів. Встановлено, що станом на 24 лютого у магазинах Києва в обігу знаходяться сиркові вироби зазначених виробників: ТМ "ВОЛОШКОВЕ ПОЛЕ", ТМ "ЛАКТАЛІС", ТМ "DANONE", ТМ "САНДОРА", ТМ "ЗЛАГОДА", ТМ "ФАННІ", ТМ "ВОЛОШКОВЕ ПОЛЕ", ТМ "ЧУДО", які вироблені на потужностях відповідно до Технічних умов, зазначених на маркуванні виробу. 

Нагадаємо, у стравах зі шкільних їдалень у двох школах Києва виявили кишкову паличку та стафілокок. Також у Києві семеро учнів однієї зі шкіл – хлопчики віці 10-11 років – були госпіталізовані до лікарні у зв'язку з отруєнням. Також у вересні 2019 року через загрозу отруєння школярів закрили їдальню у столичній гімназії.

ДовідкаПоняття традиційні молочні продукти визначено у Законі України "Про молоко та молочні продукти". Зазначено, що це масло, сири; також кисломолочні  продукти, вироблені із застосуванням заквасок на чистих культурах молочнокислих бактерій – ацидофілін, простокваша, ряжанка, сметана, сир  кисломолочний; кефір – із застосуванням заквасок  на кефірних грибках.
 
У виробництві традиційних молочних продуктів забороняється використовувати жири та білки немолочного  походження, а також будь-які стабілізатори і консерванти. Обіг продуктів, що не відповідають маркуванню, відповідно до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" забороняється.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme